The Shakers

The best Merseybeat group to come out of Liverpool since the 60s!’
                                              –
 THE  BEAT magazine

 

Bandmedlemmer:

TONY O’Keeffe – gitar, sang
Anthony Ainsby- gitar/sang
Martin Davies - Bass gitar/sang
Ian Lindsey, Drums

Vi i BackBeat er stolte av å få denne gruppen til Norge for første gang, og med kun denne ene opptreden i Norge!

The Shakers er den mest autentiske «Liverpool-beat»-gruppen siden 60-tallet!
Bandet skiller seg ut som det beste i å gjenskape bildet og den spennende musikken fra 1961-65.

The Shakers framfører Hits, sjeldne B-sider og glemte klassikere fra tiden da MerseyBeat var på topp. Og de gjør det med en lidenskap og energi som man ikke har sett siden den heftige tiden på 60-tallet. Som Merseybeat og Hamburgs legende Kingsize Taylor sa etter at de hadde sett The Shakers i aksjon: "Jeg har ikke hørt denne «sounden» siden Star Club i 1962!"

The Shakers ble dannet i 2005 av trommeslager Tony, og sammen gjenskaper disse fire gutta fra Liverpool det autentiske utseendet og lyden av de Liverpool-dagene og Hamburg-nettene, da den originale Mersey Sound ble født. Gruppens etos er basert på tidlig på 60-tallet, da de tror at dette er da beatmusikken var mest spennende! Forvent ikke noen sanger fra senere enn 1965!

De har to ganger ukentlig spilt på «Cavern Club’s  Swingin Saturday lunsjtidssessions» og «Shakin' Sundays», hvor guttene spiller for et verdensomspennende publikum hver uke! De er etablerte favoritter på verdens mest berømte klubb. The Shakers er nå fullt godkjent av Tysklands Hofner-gitarer, et ikonisk 60-tallsmerke som er veldig forbundet med 60-talls Beat og deres legendariske lyd kan høres hver uke på Cavern Club.

De siste ti årene har de spilt over hele Storbritannia, Europa, Midtøsten og USA. De hadde sin debut på International Beatleweek, Liverpool i 2006. De gjorde det så bra at de har spilt på festivalen hvert år siden!

Suksessfulle opptredener på Beatles-festivaler i Belgia, Sveits og Italia. Inkludert er også et oppfølgingsshow på Teatro Adriano i Roma hvor The Beatles spilte i 1965. De har toppet Ostendes «Paulusfeesten-festival» og vært programhelter i Bahrain, Belgia, Tyskland, Spania og Jersey. Alle plasser har de styrket sitt rykte som «The Best In Beat».

De har også mange «60’s Weekend» jobber og deltatt i en britisk teaterforestilling.  De har og spilt for mange 60-talls artister. De  mest kjente er rock'n roll-legender som Tommy Roe, Chris Montez, Beryl Marsden, The Mojos' Nick Crouch, den nå avdøde Undertakers lederen Geoff Nugent, Kingsize Taylor og Lee Curtis.

De spilte på den store 'Lennon Remembered' konserten på Liverpools Echo Arena, og backet da den nylig avdøde Hamburg-legenden Tony Sheridan som var vokalist på de første Beatles-innspillingene.

Deres EPer, 'CAVERN STOMPIN' og 'MACH SCHAU!' har solgt godt over hele verden og er nå utsolgte.  De har nylig oppnådd topp tjue på en rekke radiostasjoner i USA. De selger godt med sin siste vinyl LP 'A WHOLE LOTTA SHAKERS!' utgitt  på Tysklands Soundflat Records. Det er tydelig at det er «A Whole Lotta Shakin’ Going On!

I mellomtiden fortsetter de å holde sine show og er stadig etterspurt for å representere Liverpool sin musikk-tradisjon på verdensmarkedet. I 2013 gjorde de sin dynamiske debut på "Abbey Road On The River" - Beatles-festivalen i Kentucky, USA. De deltar nå fast på de 3 største 60-talls arrangementer i Storbritannia.
I 2015 feiret de sitt 10-års jubileum og i 2017 er de mer populære enn noen gang. Se fram til et forrykende, intenst musikalsk show med enkel besetning og fullt av spilleglede.

The Shakers hjemmeside: https://www.theshakers.net/

The Shakers Cavern Club: https://www.cavernclub.org/resident-bands/the-shakers/

Mersey-Beat Nostalgia: http://www.merseybeatnostalgia.co.uk/index.html

Bill Harry - Mr. Mersey-Beat: http://www.triumphpc.com/mersey-beat/birth/index.shtml